Vitryssland | Mello bloggen

Mello bloggen

Annons

Vitryssland

Flag_of_Belarus_svg

Vitryssland har bara varit i final fyra gånger sedan man debuterade i Eurovision Song Contest 2004, senast förra året då Alyona Lanskaya tävlade med Solayoh och slutade på sextonde plats.
Och det har varit mycket snack kring Vitryssland och deras bidrag, främst kanske för att deras president år efter år har lagt sin i valet av artist och låt och efter att man valt en representant gått in och ändrat valet själv.
Men i år är faktiskt första gången på ett tag som presidenten har hållit sig utanför valet och den som kommer att tävla för Vitryssland i Köpenhamn är sångaren Teo som tävlar med låten Cheesecake.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0Qe7YmYgowM[/youtube

Första gången jag hörde den här så såg jag ut som ett stort frågetecken. Jag förstod verkligen inte hur man kunde skicka det här, eller vem som ens skriver en sådan här låt. Så efter att inte alls lyssnat på den i flera veckor så hörde jag hela låten första gången i förra veckans Inför Eurovision Song Contest och faktiskt, så hemsk är den inte.
Jag tror däremot att jag är tvungen att ta fram skämskudden eftersom att jag erkänner att jag faktiskt tycker att den är lite bra. Eller man rycks ju med i låten och nynnar lite på ‘Cause I’m tired of your sweet cheesecake

Videon är kanske inte den bästa jag har sett, men man håller det ändå ganska enkelt, sångaren och en tjej som dansar runt honom. Men det jag helt ärligt tänkte mest på här var att jag gillade skorna som tjejen har på sig i videon, eller ja hennes styling i stort var väldigt snyggt. Om hon är med på scenen och har sina skor på sig så kanske jag tillochmed kan slänga en röst till Vitryssland.
Kan det bli final på det här då? Det finns ju två “kaklåtar” med i år. Dels från Vitryssland men också från Lettland, ska jag välja en kaklåt att skicka till finalen så blir det ju Vitrysslands. Men jag tror faktiskt att det här kan gå till final, kanske. Med lite tur så. Däremot är det ingen vinnarlåt, vi kommer inte att åka på Eurovision Song Contest i Minsk nästa år.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats