Ukraina | Mello bloggen

Mello bloggen

Annons

Ukraina

Flag_of_Ukraine_svg

2003 debuterade man, 2004 vann man. Därefter har det blivit två andraplaceringar och senast förra året en tredjeplats i Eurovision Song Contest. Nu ska vi till Ukraina!
Och Ukraina har ju skickat en del bidrag som det har snackats om under åren. Det har varit sandmålare, aluminumkostymer, jättar, kortkorta glitterklänningar och gud vet vad. Men det har ju gått bra och man har aldrig missat en final.

I år representeras landet av en 21-årig sångerska som heter Maria Yaremchuk som kommer att tävla med bidraget Tick-Tock. Och den här låten var faktiskt den första jag hörde av årets Eurovision-bidrag, och det var redan i december. Då gillade jag den inte alls, och tänkte att det kanske blir första gången som Ukraina missar en final nu. För det var inget vidare.
När låtarna senare började dyka upp på Youtube och jag hörde små snuttar av den tänkte jag att det kan ju inte vara samma låt? Den lät ju helt annourlunda, den var inte så bra när jag hörde den första gången. Så jag kollade lite och läste att man har gjort om den och spelat in en helt ny version av låten. En bättre version!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sdAf2EjhRiE[/youtube]

För er som är intresserade av att läsa vad jag skrev om låten vid första lyssninen jag gjorde så finns det en länk här till det inlägget.

Det kan jag säga rakt ut, att jag gillade inte den versionen av låten. Texten var ganska dålig och ja, den var inte så bra och jag tror inte att den hade gått så långt som den var. Nu har man gjort om den och nu gillar jag den. Så det tackar vi för.
Videon är grym. Jag får lite James Bond-känsla av det hela. Och jag hoppas att man kan göra ett snyggt framträdande av detta senare. Jag skrev då att jag gillade titeln på låten för att Tick-Tock låter som en bra låt, men att jag blev besviken när jag hörde den. Nu är jag inte besviken längre för nu låter det verkligen som en Tick-Tock, det känns modernt och det känns äkta.

Final tror jag absolut att det blir, och det blir nog en top 10 placering trots allt nu för Ukraina. Det är helt klart en positiv förbättrning. Den versionen är ju på ritkigt bra. Den är grym. Jag älskar den. Kanske inte så mycket att jag hoppas på att få åka till Kiev 2015, jag vet inte om det lockar så mycket. Men alltså top 5, helt klart!

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats