Tyskland | Mello bloggen

Mello bloggen

Annons

Tyskland

800px-Flag_of_Germany_svg

Tyskland tillhör ett av de länder som deltog i den allra första upplagan av Eurovision Song Contest, och trots att man gått från att ha varit Västtyskland till att ha blivit bara Tyskland så har man faktiskt deltagit varje år sedan starten. Och är också det enda land som har gjort det.

Första gången jag verkligen la märke till Tyskland i Eurovision Song Contest var 2010 då Lena skulle tävla med Satellite. Jag minns det så tydligt, vid första lyssningen så hörde jag inte klart låten för jag fattade inte grejen riktigt, jag tyckte att hon hade lite konstig dialekt och ja. Men så gick tiden och det närmade sig final och Satellite seglade upp som en klar favorit både hos mig och hos Europa, eftersom att hon gick och vann tävlingen. Därefter var det ju Eurovision i Düsseldorf, och en Eurovision-vinst sätter ju landet på kartan ett tag. I alla fall hos mig, jag håller koll på landet ganska långt efter det. Jag har tyckt ganska bra om Tyskland de senaste åren, jag gillade Lena 2011 och Roman Lob från 2012 var också en av mina favoriter då.
I år har man valt att skicka en folkmusikgrupp som kallar sig för Elaiza, ett namn som jag har snubblat över och hela tiden vill kalla dem för Elisas. Sångerskan Ela har Ukrainskt och Polskt ursprung, kanske något som kan hjälpa till att få lite röster från öst när man tävlar i finalen den 10 maj med bidraget Is It Right

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=j4jRCm31E0g[/youtube]

Helt ärligt så är det här inte riktigt min smak. Musikaliskt så är det väl ganska bra, det kan dom ändå få, men jag går inte igång på det här. Dock tror jag att det kan ha med låten att göra. Jag har absolut ingenting emot sångerskan. Hon är ju väldigt bra, hon har en otrolig röst och låten liksom väldigt egen. Så som sångerska är hon otrolig.
Men låten är för mig väldigt platt, verserna är ganska tråkiga och refrängen bara går om och om hela tiden och det finns inget riktigt smaskigt där att ta tag i och sjunga med i riktigt, något som jag gärna hade gjort till hennes röst i vanliga fall tror jag.

Så hade man istället skickat enbart sångerskan, Ela, utan bandet som spelar folkmusik och hon kanske hade fått en annan låt. En lite tuffare låt, en större låt så hade det varit skitbra. Jag tror att hon är för stor för den här låten. För den är inte särskilt svårsjungen och det känns verkligen som att hennes röst skulle klara av någonting mycket större och häftigare än det här. Så jag är lite splittrad för Tyskland i år, jag gillar sångerskan man jag gillar inte låten. Och det är ju så att det är låten som ska tävla, så även om jag gillar henne så håller det inte riktigt. Så tyvärr för Tyskland, men landet ligger inte på min lista i år.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats