Start i Malmö - final i Stockholm (Solna) | Mello bloggen

Mello bloggen

Annons

Start i Malmö – final i Stockholm (Solna)

Städerna för Melodifestivalen 2014 är klara, och hela tävlingen startar med deltävling 1 i Malmö.

Därefter kommer man att besöka Linköping, Göteborg och Örnsköldsvik under deltävlingarna. Andra chansen går i Lidköping, och den stora finalen blir för andra året i rad i Friends Arena.

Personligen är jag något besviken över valet att arrangera finalen i Friends Arena igen, jag var där förra året och tyckte väl inte att det var den bästa upplevelsen direkt. Det vart stort, kallt och programledarna hade (iaf under repetitionerna) svårt att ta sig från punkt A till punkt B i tid.
Jag vet även att det var flera som sa att det var inte riktigt samma goda stämning som det brukar vara i en final, att Globen är mysigare och det blir liksom rätt stämning där.
Jag har aldrig varit på en Globenfinal så tyvärr kan jag inte yttra mig om just det, men jag har lovat mig själv att jag inte ska gå på en Melodifestivalfinal igen förrän SVT bestämmer sig för att vara i Globen igen.

Så i år blir det ingen svensk final för min del – men då finns möjligheten att istället åka till Danmark och titta på Eurovision Song Contest i Köpenhamn. Som lite fattig student måste man ibland välja, svensk final eller europeisk. 2013 blev det svensk final, och 2014 blir det nog europeisk.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats