Spanien | Mello bloggen

Mello bloggen

Annons

Spanien

Flag_of_Spain_svg

1961 fick vi se Spanien för första gången i tävlingen, då slutade landet på en nioendeplats, året därpå kom man sist. Och ännu en sistaplacering hann det bli innan landet 1968 tog sin första seger med Maissel och La La La. Året därpå. 1969. Var Spanien ett av fyra länder som delade på förstaplatsen, då representerades landet av Salomé som iförd en babyblå, fransig byxdress framförde Vivo Cantando.

Jag har på riktigt inte lagt så mycket uppmärksamhet på Spanien, det var bara 2010 då Daniel Diges tävlade med Algo Pequeñito som jag tyckte att landet kom med någonting lite roligt och bra.
I år skickar man Ruth Lorenzo. En 31-årig sångerska som tävlade i brittiska X Factor 2008, brevid bland andra Alexandra Burke och JLS. Där slutade hon på femteplats. Och nu får hon alltså representera Spanien i Eurovision Song Contest med låten Dancing In the Rain. Och eftersom att Spanien tillhör “The Big Five” så är landet redan klara för final.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=P9R96ZoWJBU[/youtube]

Redan från början har jag inte varit så förtjust i den här låten. Den verkar dock vara skapligt populär på Youtube, om man kollar videos där fansen rankar alla låtarna så brukar den ligga högt. Men jag vet inte vad det är, jag tycker att den är lite tråkig och ingen favorit helt enkelt.
Spanien är redan i final och behöver inte gå genom semifinalerna, nackdelen med det tror jag är att de länder som går genom semifinalerna får dels repetitionerna där och så sin tävlan där på sig att köra inför livepublik och i direktsänd tv, är man direkt i final har man bara finalprogrammet att köra sitt “live prerformace” och kanske inte får med sig alla tittarna på en gång.
Spanien är ingen favorit hos mig, och ärligt talat. Trots att det har gått 45 år sedan deras senaste vinst så blir det nog ingen i år heller.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats