Slovenien | Mello bloggen

Mello bloggen

Annons

Slovenien

800px-Flag_of_Slovenia_svg

Slovenien var nog ett av de första f.d Jugoslavländerna som deltog i Eurovision Song Contest, 1993, bara ett år efter splittringen så deltog man för första gången. Landet har aldirg vunnit tävlingen, utan som bäst hamnat på en sjundeplats i finalen, 2001 och 1999. Så det är med ganska klent resultat än så länge som man nu skickar sitt 20:e bidrag till Eurovision Song Contest.

Sångerskan Tinkara Kovač kommer att representera landet med bidraget Spet/Round and Round en låt som kommer att framföras delvis på engelska men även med några rader på slovenska.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jVAnopmdJT4[/youtube]

Jag drog mig faktiskt lite för att skriva om det här bidraget, jag tänkte att den inte var så bra och det är inte lika roligt att skriva om låtar som jag inte gillar så mycket. Men så när jag lyssnat på den ett par gånger inser jag att så dålig var den faktiskt inte. Jämnför man med Sloveniens bidrag förra året så är det här en fröjd för öronen. Medans förra årets representant Hannah med sin Straight into Love mest kändes tjatig, jobbig och som att den skulle göra hål på mina trumhinnor så är Tinkaras låt betyligt lugnare och mer melodisk.
Det är precis en sådan låt som man vill höra från ett land som Slovenien, det känns kanske lite som att det liknar det som landet brukar skicka men jag tycker ändå att det är bra. Om man räknar bort deras fruktansvärda bidrag från förra året så har jag varit mest positiv till Slovenien de senaste åren, 2012 då Eva Boto representerade landet med Verjamen, den låten älskade jag, och även Maja Keuc med No One från 2011.

Men tillbaka till 2014, om jag ska säga någonting om vad jag tror kring Tinkaras chanser i tävlingen. Hon tävlar i den andra semifinalen, vilket jag tror kan vara en fördel. En låt av den här typen är inte alltid så direkt, det kan vara svårt att ta till sig den direkt och på en gång vilja skicka den till final. Så jag tänker att eftersom att (enligt mig) är låtarna snäppet sämre i den andra semifinalen så kan den ha en större chans att ta sig till final, men samtidigt kan det gå åt andra hållet. Om tittarna tycker att den är bra och så tänker dom att det är inte så många bra låtar så den kanske går vidare ändå utan att man behöver rösta, och den för för lite röster. Än om det hade varit i första semin, om folk då gillar den och verkligen lyfter luren för att det är tuffare startfält. Det är bara mina spekulationer.
Men jag tror ändå att den kommer att ta sig till final.

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats