Resultatet | Mello bloggen

Mello bloggen

Annons

Resultatet

Tankarna har lagt sig lite och jag har börjat smälta resultatet av kvällens final. Men vilken omröstning det var. Så otroligt spännande in i det sista, och det skilde bara två poäng(!) mellan Sanna Nielsen och Ace Wilder när det var klart att Sanna Nielsen stod som vinnare av Melodifestivalen 2014.

Men vi ska ta en titt på kvällens resultat:

1. Sanna Nielsen – Undo (212)
2. Ace Wilder – Busy Doin’ Nothin’ (210)
3. Alcazar – Blame It On The Disco (110)
4. Helena Paparizou – Survivor (84)
5. Linus Svenning – Bröder (83)
6. YOHIO – To The End (82)
7. Ellen Benediktsson – Songbird (61)
8. Oscar Zia – Yes We Can (53)
9. Panetoz – Efter solsken (33)
10. Anton Ewald – Natural (18)

Ni vet ju att jag tyckte väldigt mycket om Ace Wilder och hoppades på henne i finalen, så lite surt känns det att det skilde så otroligt lite mellan henne och Sanna, man tänker ju direkt att bara jag hade röstat liiite till så kanske hon hade fått några fler procent och lite högre poäng… men samtidigt försöker jag tänka lite så att det finns väl en mening bakom att Sanna Nielsen skulle vinna. Det var sjunde gången hon var med och tävlade, och nu lär det nog inte bli en åttonde gång.
Det känns som ett bra val till Eurovision ändå, helt poänglös var hon ju inte efter att den internationella juryn sagt sitt heller. Utan då skilde det faktiskt bara sju poäng mellan henne och Ace Wilder. Så det känns som ett bra val, kanske tillochmed bättre än vad Ace hade varit. Jag älskar Busy Doin’ Nothin’, det är mer min musikstil än Undo. Men i Eurovision så kanske det här är lite bättre, det är en stark, vacker och modern ballad, så jag tänker lite Azerbajdzjan 2013, eller 2012 eller 2010. Ja, Azerbajdzjan har skickat många ballader i lite samma stil och det har funkat varje år, så jag tror inte att Sanna är chanslös i Köpenhamn. Det blir nog bra.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats