Länder som inte kommer att delta 2013! | Mello bloggen

Mello bloggen

Annons

Länder som inte kommer att delta 2013!

I år avstod Armenien att delta i Eurovision Song Contest, pga konflikten med värdlandet Azerbajdzjan. Men Armenien kommer tillbaka till tävlingen när den arrangeras i Sverige, bra tycker jag då Armenien brukar komma med något bra i tävlingen. Några länder som däremot inte kommer att ställa upp i Malmö är Bosnien & Hercegovina, Slovakien, Portugal och Turkiet. Dessa länder medverkade i årets tävling, men kommer alltså inte att dyka upp i Malmö i maj.
Bosnien & Hercegovina hoppar av pga ekonomiska skäl, när det gäller Slovakien och Portugal så har de inte uppgett någon riktig anledning till avhoppet. Turkiet däremot väljer att avstå pga att de tycker att tävlingen blivigt orättvis sedan man införde 50:50 systemet i röstningen, och för att vissa länder alltid är direktkvalificerade till finalen, The Big five, alltså Spanien, Tyskland, Italien, Frankrike och Storbritannien.

Slovakien och Portugal känns lite som att de inte brukar komma med något speciellt så det gör mig inte så mycket att de inte är med nästa år, Bosnien & Hercegovina är ju i stort sett alltid i finalen så det är klart att deras låtar är någorlunda bra, men det land jag kommer att sakna mest nästa år är Turkiet, ett land som har en seger i bagaget men som år efter år lyckas skicka bra låtar. En personlig favorit från Turkiet är deras bidrag till 2010 års tävling, så därför kommer den här. Som en liten gest att minnas Turkiet i tävlingen, och hoppas verkligen att de återvänder snart.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=524Yy7JWBd4[/youtube]

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats