Junior Eurovision Song Contest | Mello bloggen

Mello bloggen

Annons

Junior Eurovision Song Contest

Ikväll tittar jag på Junior Eurovision Song Contest.
Årets tävling går från Kiev i Ukraina.

JESC

 

Tyvärr missade jag sändningen på tv, men tittar nu på Play, jag tycker att det är så kul att se alla unga talanger. För vissa är riktigt duktiga.

Jag har lyssnat lite på låtarna som ska tävla redan, och jag har såklart Sverige som en favorit. Han heter Eliias som representerar Sverige med låten Det är dit vi ska. Faktiskt en väldigt bra låt, med tanke på att Elias bara är 13 år gammal.
Jag gillar även Ryssland och Ukraina. Vilket jag har för mig att jag gjorde även förra året, och då var det ju Ukraina som tog hem hela tävlingen. Det kanske är så att det är öststaterna som sticker ut lite extra när det gäller unga talanger.

Men så tycker jag också om att titta på Junior Eurovision eftersom att det är inte omöjligt att unga talanger här senare dyker upp i Eurovision Song Contest. Det har ju hänt att deltagare från Lilla Melodifestivalen senare går över till Melodifestivalen, då tänker jag på Molly Sandén och Ulrik Munther. Jag hoppas verkligen att förra årets vinnare från Ukraina, Anastasiya Petryk, fortsätter med musik såpass länge att hon kan tävla för Ukraina i Eurovision en dag. Hon var ju bara 9 år gammal när hon vann förra året. Och fortfarande när jag hör låten så blir jag helt tagen. Jag förstår verkligen inte hur en så ung tjej kan ha en så fantastisk röst. Det är så otroligt bra.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4_lHwqAZMMc[/youtube]

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats