Idol 2013 | Mello bloggen

Mello bloggen

Annons

Idol 2013

Nu kan man verkligen säga att Idol 2013 är igång på riktigt, ikväll var det kvalfinal och 12 finalister utsågs till att varje fredag tävla om att bli Idol 2013.

Två av mina personliga favoriter missade att ta sig dit, det var Simen och Juliette. Men jag hade många andra favoriter som faktiskt lyckades att ta sig till fredagsfinalerna. Erik Rapp, som representerade Sverige i Junior Eurovision Song Contest 2011 med låten Faller

Gabriel Alares, det är ju ett väldigt intressant namn faktiskt. Jag hade inte tänk på honom så mycket innan kvalveckan, då sjöng han The Show Must Go On, av Queen. Det är ju en riktigt bra låt, och jag gillade verkligen hans framträdande där, så honom hejade jag på ikväll och att han är vidare i fredagsfinalerna är helt fantastiskt.
Dessutom, upptäckte jag faktiskt helt nyss att Gabirel skrev texten till årets Eurovisionfemma! Det är alltså han som ligger bakom den betydelsefulla texten i låten What If, som Dina Garipova från Ryssland tävlade med i Malmö i maj!

Det är ju heller ingen hemlighet att många går från Idol till Melodifestivalen, titta bara på de senare årens vinnare, Robin Stjernberg, Loreen, Anna Bergendahl, eller varför inte Danny?? Han har visserligen inte vunnit Melodifestivalen, men kommit tvåa, två gånger och dessutom varit programledare.
Nu är det inte just rollen som programledare som jag vill att någon av årets Idolfinalister ska få, däremot ser jag gärna att någon av alla dessa får en chans att tävla. Jag gillade verkligen Juliette, jag tyckte att hon hade en helt fantastisk röst, väldigt unik på sitt sätt men otroligt bra!
Hon försökte ju i X-Factor 2012 också, men det känns inte som att tv-tittarna är med henne riktigt, hon kommer inte ändra fram. Det är synd, men jag skulle gärna se henne få sin stora chans, och varför inte i Melodifestivalen liksom??

I övrigt så tycker jag att det är fantastiskt många talanger bland årets Idolfinalister, det känns som att ribban ligger betydligt högre än den brukar göra. Sara Sangfeldt, älskade hennes audition, fantastisk röst! Kevin Walker, grym sångare, väldigt söt och härlig att titta på. Miriam Bengtsson, deltog också i X-Factor 2012, då som medlem i tjejgruppen Fusion, hon kom inte så jättelångt där, gick inte till finalveckorna. Jag gillar Miriam, hon är en bra artist och underhåller verkligen på scenen, men det är inte en av mina stora favoriter. Däremot tror jag att hon har potential för att ta sig väldigt långt.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats