Förbereder för Danmark 2014 | Mello bloggen

Mello bloggen

Annons

Förbereder för Danmark 2014

En vecka har gått sedan Danmark och Emmelie De Forest stod som segrare av Eurovision Song Contest 2013 med Only Teardrops och redan nu har spekulationer och förberedelser för nästa års tävling börjat. Det som folk började diskutera först var ju vart tävlingen ska arrangeras. Efter att Sverige valt låta Malmö stå som värdstad för tävlingen så är det ju ingen självklarhet att det blir just huvudstaden som är värdstaden, det kunde vi också se 2011 när Düsseldorf arrangerade tävlingen i Tyskland.

Så det kanke inte är säkert att det blir just Köpenhamn som arrangerar tävlingen. 2001 var tävlingen i Köpenhamn i arenan Parken, som då hade fått ett tak eftersom att det var en utomhusarena.
Andra städer som skulle kunna arrangera tävlingen nästa år är Aalborg, Herning, Frederica och Horsens. Jag har ingen riktig koll på arenorna i dessa städer. Men jag vet att det i Aalborg finns en arena som kan ta upp till 13 800 åskådare. Det tycker jag är ganska lagomt för ett sådant evenemang. I Herning finns arenan Jyske Bank Arena som stod som värd för finalen av Dansk Melodi Grand Prix 2013, den arenan kan ta mellan 12-15 000 åskådare.
Så jag röstar för Eurovision Song Contest 2014 antingen i Aalborg eller i Herning.

800px-Aalborg_Stadion
Arenan i Aalborg

800px-Jyske_Bank_Boxen
Arenan i Herning där Emmelie De Forest vann i Danmark

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats