En förbättring av San Marino | Mello bloggen

Mello bloggen

Annons

En förbättring av San Marino

canstock13248484

Som ni kanske kommer ihåg blev jag väldigt upprörd när Valentina Monetta missade finalen med sin fantastiska låt Crisalide. Valentina tävlade även för San Marino förra året i Baku, då med låten The Social Network Song. Den slutade på en fjortondeplats i semifinalen vilket var den bästa placeringen San Marino fått. Landet har bara tävlat fyra gånger i Eurovision Song Contest, och i år slog de sitt eget bästa med tre placeringar. Valentina Monetta kom på 11:e plats i semifinalen och var ungefär 13 poäng ifrån en finalplats. En helt klart värdig placering för landet, även om jag personligen hade sett den i final.
Kanske kan landet prestera ännu bättre nästa år och lyckas ta sig till final, de förbättrar sin placering lite varje år. Första året de deltog var 2008 och kom då sist i semifinalen, andra gången var 2011 och då kom man på en 16:e plats, och så 14:e 2012 och så nu 11:e 2013.
Men ett tips till det lilla landet är ju då att inte skicka Valentina Monetta igen, hur fantastisk sångerska hon än må vara så tror jag inte att man kan skicka samma sångerska tre år irad. Jag ser fram emot att se vad landet har att komma med till Danmark 2014.

800px-ESC_2008_-_San_Marino_-_Miodio,_1st_semifinal
Miodio framför låten “Complice” i Belgrad 2008

Senit
Senit som tävlade med låten “Stand by” i Düsseldorf 2011

valentina-monetta1
Valentina Monetta under tävlingen i Baku 2012, med den omtalade låten “The Social Network Song”

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats