Borde Anton byta stil? | Mello bloggen

Mello bloggen

Annons

Borde Anton byta stil?

Någonting jag minns tydligt från efter finalen av 2012 års Melodifestival var att jag tänkte på David Lindgren, han var en “underdog” i tävlingen och hade inga förväntningar på sig. Han slog igenom stort, och slutade fyra i finalen. Året därpå var han tillbaka.
Efter 2013 års tävling så hade alla tjejer ett nytt namn på läpparna. Anton Ewald. Han var också lite okänd i samanhanget, i alla fall som artist. Men han slog igenom men dunder och brak, tog sig via andra chansen till final, blev folkets trea men slutade totalt på en fjärdeplats. Det var så självklart att han skulle dyka upp i år igen, och han gick ju själv in med inställningen redan från början att han verkligen ville ta hem det här i år – och jag ska inte låtsas som att jag inte trodde att han skulle göra det. Jag tänkte tanken knappt innan Melodifestivalen 2013 hade tagit slut, att Anton Ewald skulle komma tillbaka 2014 och att han kommer att vinna tävlingen då.

Tyvärr är det ju så att Begging kanske var en lite bättre låt än Natural, eller så passar den Anton lite bättre. Det gick inte lika bra i år som många kanske hade trott och som han själv hoppades på. Lite chockad blev jag kanske att han faktiskt kom sist i hela finalen, det var ju lite tråkigt för sist tycker jag inte att han förtjänade att komma. Han själv var nog inte så chockad, utan mest arg vad jag förstod i intervjuer efter programmet, och han har sagt att han inte tänker ställa upp i tävingen igen. Lite tråkigt tycker jag, Anton kan bjuda på en show. Han behöver inte komma tillbaka nästa år, men om två-tre år skulle han gärna få komma tillbaka om jag får säga min mening. Kanske dock med en lite annan stil än vad han har nu. Det är nämligen så att ja, jag tycker att Begging är en bättre låt än Natural. Men det är ju inte den bästa låten Anton Ewald har gjort. Nej, nej, nej. För lite drygt ett år sedan släppte han sin EP: A, som innehåller bland annat en låt som heter Human, en låt som jag fastnade för. Något senare släpptes en uppföljare kanske man kan kalla det, eller en nyversion av EP’n som heter A-coustic, och där finns den. Anton Ewald akustiska version av Human. Jag älskar den, i min mening så är alla hans låtar bättre i den akustiska versionen. Hans röst passar mycket bättre med den musiken bakom. Jag för min del skulle bli ganska glad om Anton kommer tillbaka till tävlingen en dag. Inte nästa år dock, jag tror att han måste “försvinna” från tävlingen och sedan komma tillbaka.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9Vyni6ggo14[/youtube]

Men här har ni min personliga favoritlåt med Anton Ewald. Och originalversionen av den här låten är också mycket bättre än hans Melodifestivalbidrag. Och det som irriterar mig lite, är att låten är 3.03 lång, så han hade kunnat tävla med den i Melodifestivalen. Big misstake there Anton^^

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats