3 nya länder | Mello bloggen

Mello bloggen

Annons

3 nya länder

Jag har tre nya länder som kommer att medverka i tävlingen nästa år, Turkiet och Norge gör ett nytt försök att kvalificera sig till finalen och dom får sällskap av Georgien som medverkar för fjärde gången. Deras bästa placering är plats nummer 9 som dom kom på i år och även förra året, 2010 fick dom 136 poäng och 2011 fick dom 110 poäng.

Turkiet som sedan vinsten 2003 skickat en hel del bra låtar och hamnat på en fjärde plats tre gånger, en sjunde plats och så förra årets andra plats. I år lyckades som inte ens ta sig till final utan hamnade på en trettonde plats i semifinalen.

Norge fick en storseger år 2009 med Alexander Rybak, året därpå gick det inte lika bra, från 387 poäng till 35 och därmed hamnade dom på 20:e plats av 25. I år skickade dom en låt som var delvis på swahili, och trodde säkert att det skulle gå jättebra. Men i Eurovision så tycker inte folk om afrikansk musik så den hamnade på sjuttonde plats av nitton i semifinalen. Hoppas att dom har lärt sig det till nästa år och inte skickar en till Stella Mwangi, vem är egentligen intresserad av att höra en låt på swahili om vad som händer i ett land som inte ens deltar i tävlingen?? Inte jag i allafall.
T N G

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats