2014 - tjejernas år?? | Mello bloggen

Mello bloggen

Annons

2014 – tjejernas år??

finalister

Vi har verkligen kommit nära finalen nu. Det är bara en dag kvar tills hela den här resan är slut och vi har tagit fram en vinnare i Melodifestivalen 2014 som får representera Sverige i Köpenhamn i maj. Lite annorlunda i år är kanske att man nu igen börjar titta på låtar som skulle kunna slå sig bra i Eurovision.

Förra året var det inte riktigt samma sak. Då var det inte en Eurovision-vinnare som vi främst letade efter utan någon som kunde representera Sverige på hemmaplan.
Förra årets final var även speciell på det sättet att det faktiskt bara var en enda kvinnlig artist i finalen, det var verkligen killarnas år. Det fanns ju inte överdrivet många tjejer i andra chansen heller.
I år däremot har vi haft en manlig och en kvinnlig artist som har gått till final varje gång.
Men när vi kommer till finalen så tror jag att det är tjejerna som kommer att sticka ut mest.

Vi har förhandsfavoriten Sanna Nielsen, Eurovision-vinnaren Helena Paparizou och det här årets kanske största genombrott både från Ace Wilder och Ellen Benediktsson.
Både Anton Ewald och YOHIO som stod i final förra året tävlar i årets final. Men om jag får säga vad jag tror så blir det ingen seger för någon av de två.
YOHIO var otroligt populär förra året och hade svenska folket fått bestämma så hade han ju vunnit finalen. Anton Ewald var trea på folkets röster.
Jag tror att både Anton och YOHIO kommer att glömmas bort lite i röstningen, och det kan bli lite likt David Lindgren förra året. Han kom 2012 och slog igenom stort, 2013 var han tillbaka och sågs som en stor förhandsfavorit men i folkets röster fick han minst poäng.

Oscar Zia är också ett namn som det har snackats om. Han slog igenom förra året när han sjöng bakom Behrang Miri, och i år fick han ta steget fram och tävla som soloartist.
Personligen gillar jag Oscar Zia. Jag tycker att hans låt är bättre än t ex Anton Ewalds “Natural”, men jag tror inte att det är en vinnare på lördag. Han kan nog få en ganska bra placering. Likt Ulrik Munther från 2012/2013, inte juryns stora favorit och inte svenska folkets, men han kan nog hänga med i röstningen och sluta i övre halvan av resultattavlan i alla fall. Jag skulle gissa mellan tredje-femteplats.

Men när det kommer till vem som har chansen att vinna hela kalaset så tror jag att det är tjejerna som kommer slåss mest i toppen. Sanna blev ju en storfavorit direkt när hon gick till final, veckan därpå skrällde sig Ace Wilder till final och från andra chansen kommer Helena Paparizou. Och om jag ska säga vad jag tror så kan en av de tre stå som segrare på lördag.
Personligen hoppas jag på Ace Wilder, jag tycker att Sannas låt är bra men det känns som att Busy Doin’ Nothin’ är lite mer Eurovision 2014 än vad Undo är. Men samtidigt som jag  verkligen hoppas på Ace Wilder så känns det inte som att hon kommer vinna imorgon. Jag vet inte varför. Men det är en väldigt bra final, det var det förra året också, och det kan bli en riktigt spännane omröstning.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats